Χανιά: Εικόνες ντροπής με διευθυντή γυμνασίου να προσπαθεί να «σπάσει» μαθητική κατάληψη

από Stavros Giakouvis

Εικόνες ντροπής για την εκπαίδευση κατέγραψαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ε.Βενιζέλου στα Χανιά, στις οποίες εμφανίζεται ο διευθυντής του σχολείου με απίστευτο μένος, να προσπαθεί με έναν μεγάλο κόφτη να «σπάσει» την κατάληψη που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Μάλιστα το επεισόδιο κατέληξε σε σύλληψη του εκπαιδευτικού, έπειτα από καταγγελίες γονέων στην αστυνομία, καθώς ο διευθυντής φέρετε ότι επιτέθηκε και χτύπησε τα παιδιά, χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη, ο διευθυντής πλησιάζει με τον μεταλλικό κόφτη την κεντρική είσοδο του σχολείου και προσπαθεί να κόψει τις αλυσίδες, την ίδια ώρα που οι μαθητές προσπαθούν με γυμνά χέρια να τον εμποδίσουν.

Σε άλλη καταγραφή ο ίδιος καθηγητής προσπαθεί να πηδήξει πάνω από τα κάγκελα του σχολείου την ώρα της κατάληψης, για να πάει στο γραφείο του, ενώ βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση σηκώνει το ποδήλατο ενός μαθητή και το πέταξε στο δρόμο.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι πήγε με τον κόφτη και έκοψε το λουκέτο, αλλά υποστηρίζει ότι τα παιδιά τον έσπρωξαν.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί ήδη στη δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αποτροπιασμό.

Πολλοί εκπαιδευτικοί στα Χανιά εκφράζουν ανοιχτά την άποψη ότι ο συνάδελφός τους θα πρέπει να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σχολείο.