Χανιά: «Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση» το μήνυμα των εργαζόμενων στον Χ. Θεοχάρη

από Stavros Giakouvis

«Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση» ανέγραφε το πανό με τον οποίο υποδέχτηκαν το πρωί τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη οι δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού Χανίων.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όπως και πολλοί εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Η παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας απέναντι από τους διαδηλωτές συμπλήρωνε το «πανηγυρικό» σκηνικό που επιχείρησε να παρουσιάσει ο κ. Θεοχάρης για την έναρξη των διεθνών πτήσεων από και προς την Κρήτη και την έναρξη της χειρότερης τουριστικής περιόδου για το νησί.

«Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα απέναντι σε όσους φορτώνουν τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων και επικρίνει την κυβέρνηση για «απόλυτη κοροϊδία και πλήρη εμπαιγμό χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη την χώρα που περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει η διαδικασία για αυτό το πενιχρό ‘βοήθημα’ των 534 ευρώ, χωρίς όμως γραφειοκρατία όταν πρόκειται να ενισχύσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγαλοξενοδόχων με το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία».