Αυλαία με βραβεύσεις στο Φεστιβάλ Ρομποτικής

από Stavros Giakouvis

Με μεγάλη επισκεψιμότητα και συμμετοχή ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, μαθητών και σπουδαστών, ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Steam Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα, παρακολούθησαν ομιλίες, είδαν μοναδικές εκθέσεις, συμμετείχαν σε εργαστήρια, ενημερώθηκαν για την χρησιμότητα της τεχνολογίας και του steam στον τομέα της εκπαίδευσης και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς.

Ιδρύματα και φορείς παρουσίασαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικούς, ενήλικες και παιδιά, ενώ εκπρόσωποι του δήμου και του ΙΤΕ βράβευσαν παιδιά που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς με θέμα την έξυπνη πόλη και έξυπνες εφαρμογές, με ανοικτό υλικό και λογισμικό.

Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης ¨Robotic & Science Academy”, που διοργάνωσε το Φεστιβάλ εκφράζει τις ευχαριστίες του στους φορείς και τους ανθρώπους που συνέδραμαν στην πραγματοποίησή του. Εξαγγέλλει επίσης την πρόθεσή του να προσφέρει δωρεάν εργαστήρια σε παιδιά σε συνεργασία με την νέα δομή του «Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης» των παιδικών χωριών SOS Κρήτης αλλά και με τον δήμο Ανωγείων.