Ανδρέας Ξανθός από το Ηράκλειο: Με ψηλά το κεφάλι, το παιχνίδι «γυρίζει»!

από Βασίλης Σπυριδάκης

Ο Ανδρέας Ξανθός από το Ηράκλειο ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά και συνάμα πολύ συγκεκριμένος για το τι χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προσπαθήσει με αξιώσεις, «με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι», να… γυρίσει το εις βάρος του παιχνίδι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Υγεία, κ. Ανδρέας Ξανθός, για να επισκεφτεί τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) της περιοχής. Το πρωί ο κ. Ξανθός επισκέφτηκε την 1η, την 2η, την 3η και την 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου, ενώ συναντήθηκε με τον Δημαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη, σειρά έχουν οι «αναγκαίες» βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο προγράμματος και επικοινωνιακές πολιτικής: Ο Ανδρέας Ξανθός ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά και συνάμα πολύ συγκεκριμένος για το τι χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προσπαθήσει με αξιώσεις, «με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι», να… γυρίσει το εις βάρος του παιχνίδι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Υπουργός Υγείας, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τοποθετήθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις και τις πρόωρες κάλπες της 7ης Ιουλίου, σχολιάζοντας αρχικά ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πάρει με πολύ σοβαρό τρόπο το μήνυμα των ευρωεκλογών, θα κάνει τις αναγκαίες αναπροσαρμογές».

Εξάλλου σήμερα, όπως είπε ο κ. Ξανθός, «ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα πρόγραμμα το οποίο θα προβλέπει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί – κοινωνικής ανακούφισης, ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, αλλά και παρεμβάσεις άμβλυνσης των συνεπειών που υπήρξαν την περίοδο της κρίσης, για ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες αισθάνθηκαν ότι επιβαρύνθηκαν ακόμα περισσότερο τα χρόνια αυτά, της μνημονιακής διακυβέρνησης».

Συμπερασματικά λοιπόν, ο Υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι «έχοντας ολοκληρώσει αυτή την προγραμματική προετοιμασία, έχοντας ένα πολιτικό αφήγημα για το πώς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την δημοσιονομική επιτροπεία (με την κοινωνία όρθια, στηρίζοντας τους αδύναμους, τα συλλογικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος) νομίζω ότι μπορούμε, κάνοντας κι αυτές τις διορθωτικές κινήσεις, με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι να διεκδικήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών».