Άγιος Νικόλαος: Μικρή νίκη για 55χρονη ασθενή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

από Stavros Giakouvis

Μία θετική είδηση από το μέτωπο της πανδημίας έρχεται από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Μία 55χρονη ασθενής με covid που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε βελτίωση και με απόφαση των γιατρών αποσωληνώθηκε ώστε να αναπνέει με δικές της δυνάμεις.

Η ασθενής παραμένει για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να βρίσκεται υπό συνεχή, στενή παρακολούθηση, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα καταφέρει να βγει από τη Μονάδα και να μεταφερθεί στην κλινική covid, μέχρι να αναρρώσει.

Όπως έγινε γνωστό, η 55χρονη εργαζόταν κατά το παρελθόν στο νοσοκομείο, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν η πρώτη που εισήχθη στην κλινική Covid το τελευταίο διάστημα, με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε λίγο μετά την εισαγωγή της με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η διασωλήνωσή της και η εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ευτυχώς η ασθενής έπειτα από πολυήμερη μάχη παρουσίασε σημάδια και βελτίωσης, με κορύφωση την σημερινή θετική είδηση.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται συνολικά πέντε ασθενείς με covid, εκ των οποίων δύο στην ειδική κλινική και τρεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.