Αγία Ρουμέλη: Εκδρομικό πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού

από Stavros Giakouvis

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων, όπου μικρό επιβατικό πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού.

Σύμφωνα με το τοπικό λιμεναρχείο πρόκειται για το εκδρομικό πλοίο «ΑΠΟΛΛΩΝ Κ», το οποίο εκτελούσε δρομολόγια Παλαιόχωρα-Σούγια-Αγιά Ρουμέλη-Λουτρό. Την ώρα του ατυχήματος το πλοίο ήταν δεμένο και είχε επιβάτες. Η πρόσκρουση έγινε εξαιτίας του κυματισμού, αλλά ήταν σφοδρή και είχε αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στο δεξιό πρυμναίο τμήμα και εισροή νερού.

Το τοπικό λιμεναρχείο στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε μερική βύθιση του πλοίου. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος. Ακολούθησε πάντως μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών αρχών και από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο η τοποθέτηση προστατευτικού πλωτού φράγματος περιμετρικά του πλοίου, για να αποφευχθεί τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Από τις λιμενικές αρχές απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προσκομίσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία βεβαίωση αξιοπλοΐας.

(φωτ. αρχείου)