14 θάνατοι σε 13 ημέρες στο Νοσοκομείο Χανίων

από Βασίλης Σπυριδάκης

Παραμένει η ασφυκτική κατάσταση σε ότι αφορά στις νοσηλείες ασθενών με Covid 19 στο Νοσοκομείο Χανίων , ενώ την ίδια περίοδο θλίψη προκαλεί η καταγραφή σχεδόν ενός θανάτου κάθε ημέρα από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, από την πρωτοχρονιά μέχρι και σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ, στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν χάσει την ζωή τους 14 ασθενείς με Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ανεμβολίαστους ασθενείς , οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Σε ότι αφορά στην πληρότητα των κλινικών Covid, δίνεται «μάχη» για να αποφευχθεί η μεταφορά ασθενών σε άλλο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στις 8 το βράδυ στην κλινική Covid 1 υπήρχαν 3 ασθενείς ενώ η δυναμικότητα είναι 36 κλίνες, ενώ στην κλινική Covid 2 υπήρχαν 36 ασθενείς ενώ η δυναμικότητα ήταν 38 κλίνες καθώς προστέθηκαν δύο κλίνες προκειμένου να μην γίνει διακομιδή στο Ρέθυμνο.

Σε ότι αφορά στην ΜΕΘ Covid στην οποία υπάρχουν 10 κλίνες, νοσηλεύοντο 8 ασθενείς.

Στα θετικά να καταγραφεί το ότι στην παιδιατρική Covid υπήρχε μόνο ένα παιδάκι.

Συνολικά από την πρωτοχρονιά μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ, στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν νοσηλευτεί 71 περιστατικά ασθενών με επιβεβαιωμένο κορωνοϊό.

flashnews.gr