Βράβευση για τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους εθελοντές καθηγητές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, είχε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στην λιτή τελετή λήξης της σεζόν που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του 7ου Λυκείου στα Καμίνια, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης απένειμαν επαίνους στους καθηγητές, των οποίων η ανιδιοτελής προσφορά κατέστησε και φέτος εφικτή την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του: «Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όχι απλώς επειδή εργάζεστε ανιδιοτελώς και βοηθάτε τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και επειδή, όπως μαθαίνω, κάνετε πολύ καλή δουλειά.

Ευχαριστώ επίσης όλους όσους συνεισέφεραν ώστε το Φροντιστήριο να συνεχίσει για μια ακόμα χρονιά να προσφέρει στήριξη σε δεκάδες μαθητές που την έχουν ανάγκη. Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε».

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου δίδαξαν τη φετινή σχολική σεζόν 23 καθηγητές, φοίτησαν 106 μαθητές ενώ για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και οι ξένες γλώσσες. Τα μαθήματα γινόταν στο 7ο Λύκειο, στα Καμίνια και στο 6ο ΕΠΑΛ στην Κηπούπολη. Όταν έκλεισαν τα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσέφερε στα παιδιά και την δυνατότητα συνέχισης των μαθημάτων διαδικτυακά.

Οι διαδικασίες για την οργάνωση της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσουν σύντομα, ενώ για τους μαθητές του λυκείου που το επιθυμούν, τα διαδικτυακά μαθήματα θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι.