Μηνύματα Β.Λαμπρινού και Γ.Κουράκη για την Εργατική Πρωτομαγιά

από Stavros Giakouvis

«Η επέτειος της Πρωτομαγιάς, αποτελεί διαρκές σημείο αναφοράς των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, ορόσημο του αγώνα των εργαζομένων: για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά. Η δήμαρχος παρευρέθηκε το πρωί σε τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων της Εργατικής Τάξης. Μαζί του βρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός.

Όπως συμπλήρωσε στο μήνυμά του ο κ. Λαμπρινός: «Όλοι γνωρίζουμε ότι στα χρόνια της πολυμέτωπης οικονομικής κρίσης, αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, καθηλώθηκε η ανάπτυξη. Οι επιπτώσεις της πανδημίας επέτειναν τα ζητήματα ετούτα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις αντοχές της κοινωνίας. Με ορατό πια τον ορίζοντα του τέλους αυτής της μεγάλης υγειονομικής δοκιμασίας, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε, στηρίζοντας εμπράκτως το δικαίωμα κάθε πολίτη στην εργασία.

Στον Δήμο Ηρακλείου, βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, με πνεύμα αλληλεγγύης και διαρκείς προσπάθειες για καλύτερες συνθήκες σε κάθε τομέα απασχόλησής τους. Διεκδικούμε πρόσθετους πόρους που θα ενισχύσουν την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υπηρεσίες μας. Επιδιώκουμε η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, να σηματοδοτείται με συλλογική δράση και ουσιαστικές πράξεις. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας».

Γ.Κουράκης: Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και ετοιμότητα για νέους αγώνες

«Τιμούμε σήμερα, 1η του Μάη όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δίκαια αιτήματα της Εργατικής Τάξης», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο οποίος στο παρελθόν διατέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γ.Κουράκη έχει ως εξής: «Ο σημερινός εορτασμός, μας υπενθυμίζει πως για τη διατήρηση των κατακτήσεων που κατοχύρωσαν οι πρωτεργάτες του Εργατικού Κινήματος, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση, και ετοιμότητα για νέους αγώνες. Κανείς εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, ειδικά σήμερα που οι εργαζόμενοι ζουν κάτω από τη διαρκή πίεση όσων επιβουλεύονται τα εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα τους».