Το Παιδικό Μουσείο Exploration επισκέπτεται τις Μοίρες!

από Stavros Giakouvis

Το Exploration, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης!

Το Exploration υποδέχεται το νέο έτος με νέες οικογενειακές εξερευνήσεις! Τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο επισκέπτεται τις Μοίρες και τους Μικρούς Δημιουργούς “Εν δράσει” με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» και το νέο του έκθεμα!

Το Exploration προσκαλεί γονείς και μικρά παιδιά να ταξιδέψουν όλοι μαζί στον κόσμο των αισθήσεων. Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς θα αναγνωρίσουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας.

Στο Μουσείο αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας. Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Με αφορμή τα προγράμματά μας, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο των Μικρών Δημιουργών “Εν δράσει” στις Μοίρες τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

• Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 2 έως και 3 ετών

• Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 3 έως και 4 ετών

• Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 2 έως και 3 ετών

• Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 3 έως και 4 ετών

Το κόστος συμμετοχής είναι 15.00e για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) +5e κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα σε ποια οικογενειακή συνάντηση θέλετε να συμμετέχετε και αν τυχόν υπάρχουν αλλεργίες. Διαλέξτε τα πιο άνετα ρούχα σας για να μπορούμε να κυλιστούμε στο πάτωμα, να λερωθούμε και να παίξουμε με χρώματα και διάφορα υλικά μαγειρικής!

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Παιδικό Μουσείο Exploration με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο +30 6948 822 622.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.