ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη

από Stavros Giakouvis

Μέλη και προσωπικό της Ανοικτής Δομής Υποστήριξης Ηρακλείου σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη διοργάνωσαν και υλοποίησαν πεζοπορία στο Φαράγγι του Ρίχτη στο Λασίθι το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη. Η συγκεκριμένη δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της θεραπευτικής διαδικασίας στην οποία είναι ενταγμένοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στις εξαρτήσεις, προκειμένου όχι μόνο να ανακτήσουν τον έλεγχο του εαυτού τους, αλλά συνάμα να ανακαλύψουν και να ζήσουν μια νέα ζωή με νόημα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της φύσης συνιστούν τους καλύτερους αρωγούς σε έναν τέτοιο αγώνα, ενώ οι συμμετέχοντες σε τέτοιες δραστηριότητες βιώνουν όψεις της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας, της αλληλοϋποστήριξης, της αλληλεγγύης που ενδυναμώνουν το αίσθημα του ανήκειν στην ομαδική θεραπευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται σε εναλλακτικούς τρόπους δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου τους χρόνου.

Η Ανοικτή Δομή Υποστήριξης Ηρακλείου του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ Αριάδνη παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας σε ενήλικες άνω των 21 ετών, οι οποίοι έχουν εξάρτηση από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το τζόγο ή το διαδίκτυο, καθώς επίσης και στις οικογένειές τους.

Η συμμετοχή στις παραπάνω υπηρεσίες είναι δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810 319505 και στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο, στην οδό Σμπώκου 6.