Υπό διάλυση η Ένωση Κεντρώων

από Βασίλης Σπυριδάκης

Tην απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε ο Αριστείδης Φωκάς.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα Τηλεόραση», τόνισε πως αύριο θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο Α. Φωκάς σημείωσε, ακόμη, πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Πλέον με την αποχώρηση του Α. Φωκά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με πέντε βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. Με τέσσερις βουλευτές δεν μπορεί να θεωρείται κόμμα στη βουλή.

Ωστόσο με την αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου, το σενάριο της διάλυσης του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Αν τελικά μείνουν μόλις τέσσερις βουλευτές και το κόμμα διαλυθεί, θα είναι πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του.

Η αντίδραση

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, πάντως, η οποία αναφέρεται μόνο στα τεκταινόμενα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, με αφορμή την παραίτηση του Γιάννη Σαρίδη από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατήγγειλε, ότι «πίσω από ενέργειες ανεξαρτητοποίησης βουλευτών» κρύβεται «σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Λεβέντης, είχε σχολιάσει, πως «όποιος βουλευτής έχει εκλεγεί με λίστα και φεύγει από το κόμμα πηγαίνοντας σε άλλο κόμμα προσβάλει τη λαϊκή εντολή».