Ξανθός: Τραγική αμετροέπεια Κικίλια σε στιγμές κρίσης

από Stavros Giakouvis

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στον ΑNT1.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός ουσιαστικά προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα lockdown σε όλη τη χώρα διάρκειας 30 ημερών.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε σε όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας για το σύστημα υγείας, το οποίο δεν ενισχύθηκε σημαντικά επί κυβέρνησης της Ν.Δ., εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει», τόνισε ο κ. Ξανθός και εξήγησε ότι «την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!».

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε το ερώτημα: «Αν είναι έτσι, τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος;» και πρόσθεσε: «Κοροϊδία λοιπόν η “θωράκιση”, ο “διπλασιασμός των ΜΕΘ”, οι “χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού”; Ποιος λέει την αλήθεια, ο Υπουργός ή άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων;».

«Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί», κατέληξε ο κ. Ξανθός.