Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

από Βασίλης Σπυριδάκης

Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ξεκίνησε η Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα αδέλφια Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, τον Κωνσταντίνο Περογιαννάκη και τον Βασίλη Τράφαλη, οι οποίοι βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο. Ακόμα, για τον Μάνο Παπαδόπουλο, μετρ του «Αχίλλειον» στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, σύμφωνα και με τη συμπήρωματική κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα, εμφανίζεται ως ο «διοργανωτής» ανάλογων πάρτι -η ίδια ανέφερε ότι είχε παραστεί σε τουλάχιστον άλλα τέσσερα.

Σε σουίτα που είχαν νοικιάσει στον χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ίδιων, προσεκλήθησαν για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι περίπου οκτώ-εννέα κορίτσια, μεταξύ των οποίων και η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης στις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές, δύο άνδρες, εκ των οποίων έχει αναγνωρίσει τον Βασίλη Λεβέντη, την παρέσυραν σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, όπου και την κακοποίησαν παρά τη θέλησή της.

  Μαρτυρίες: “Υπάρχουν κι άλλες “Γεωργίες” που φοβούνται να μιλήσουν”

Νέες μαρτυρίες σχετικά με το πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου την παραμονή Πρωτοχρονιάς αλλά και για παρόμοια πάρτι στη Θεσσαλονίκη έρχονται στο φως τις δημοσιότητας.

Στις αποκαλύψεις προχώρησαν τρεις κοπέλες, οι οποίες, όπως αναφέρουν έλαβαν προσκλήσεις ή πήραν μέρος σε κάποια από αυτά.

Οι γυναίκες αυτές, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» περιέγραψαν την προσωπική τους εμπειρία από προσκλήσεις που δέχτηκαν από τον διοργανωτή αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο διεξάγονταν τα πάρτι αυτά.

 “Είχαμε πρόσκληση για το πάρτι”
«Είχαμε πρόκληση για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, όπου θα λέγαμε το νούμερο στη ρεσεψιόν και θα μπαίναμε στο πάρτι» αναφέρει μια από τις γυναίκες.

«Γενικά το πάρτι είχε διαφημιστεί δεν ήταν και πολύ κρυφό. Τη συγκεκριμένη ημέρα γίνονταν πάρτι σε δύο ξενοδοχεία» συνεχίζει, ενώ σημειώνει πως στο πάρτι που έγινε στο άλλο ξενοδοχείο ήρθε η αστυνομία και από ρεσεψιόν βγήκε ο υπεύθυνος και είπε «φύγετε γιατί θα μπλέξετε».

“Υπάρχουν κι άλλες ‘Γεωργίες’ που φοβούνται να μιλήσουν”
«Τα θύματα είναι εύκολα, νέες κοπέλες. Ψάχνουν τα εύκολα θύματα. Εννοείται πως η Γεωργία δεν είναι η πρώτη κοπέλα. Έχουν γίνει κι άλλα περιστατικά. Τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν, διότι οι θύτες έχουν ισχύ οικονομική, έχουν βίντεο με τις κοπέλες την ώρα της πράξης και τις εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο» αναφέρει στη συνέχεια.

«Ακόμα και νομικά να το πας, ένας δικηγόρος χρειάζεται χρήματα» εξηγεί.

“Την έχω ζήσει αυτή την εμπειρία”
«Εγώ την έχω ζήσει αυτή την εμπειρία. Ξέρω πως είναι να σου ρίχνουν αυτό το πράγμα. Δεν έχεις τις αισθήσεις σου, δεν θυμάσαι απολύτως τίποτα» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο η κοπέλα περιγράφοντας τη δική της εμπειρία.

«Υπάρχει ένα κενό, δεν χρειάζεται να πιεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, τρεις γουλιές αρκούν. Ξαφνικά σε πιάνει ένα μπλακ άουτ. Εμένα μου είχαν κλέψει κινητό, τα πάντα, σώθηκα γιατί με πήρε μια φίλη μου στο σπίτι της» αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος.

Καταθέτει την Παρασκευή η 24χρονη
Νέα κατάθεση από την 24χρονη κοπέλα αναμένεται την Παρασκευή ενώ ενα πολύ σημαντικό σημείο των ερευνών είναι φυσικά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία ακόμα δεν έχουν παραδοθεί.

Σημειώνεται οτι τις τοξικολογικές εξετάσεις έλαβαν οι Ελβετοί και σύμφωνα με το Voria, ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.