Τζανακόπουλος: Αντί μέτρων για το ΕΣΥ κάνουν δώρα σε καναλάρχες και εργολάβους

από Stavros Giakouvis

Η κυβέρνηση μετατρέπει την κρίση σε μία ευκαιρία για την ολοκληρωτική αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας. Δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για το ΕΣΥ αλλά αντιθέτως κάνει δώρα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε κλινικάρχες, εργολάβους και καναλάρχες. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εδώ και 35 μέρες βρισκόμαστε σε συλλογική καραντίνα. Θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση θα έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για το ΕΣΥ. Αντιθέτως δίδονται 30 εκατ. στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, 11 εκατ. στα ΜΜΕ, γίνονται δώρα σε εργολάβους ενώ τα κανάλια δε θα χρειαστούν να πληρώσουν τη δόση. Πρόκειται για συγκεκριμένου στρατηγικού χαρακτήρα δώρα ύψους 60 – 65 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το ΕΣΥ έχει επιπρόσθετη δαπάνη 75 εκατ. ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το να ανοίγει η συζήτηση για περικοπή μισθών του δημοσίου από υπουργούς, το να ανοίγει η συζήτηση για περικοπή συντάξεων, δεν είναι αθώο» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος εκφράζοντας επίσης την άποψη ότι παρά τις δύσκολες στιγμές, οι πολίτες έχουν δείξει τεράστια υπευθυνότητα, ατομική και συλλογική. «Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μία έκτακτη συνθήκη και πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε.