Τιμωρητική απάντηση Κεραμέως στις καταλήψεις με τηλεμαθήματα σε αργίες

από Stavros Giakouvis

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση ακόμη και τα σαββατοκύριακα φέρνει η υπουργός Παιδείας στα υπό κατάληψη σχολεία, αγνοώντας τα αιτήματα για λιγότερα παιδιά ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών. Σύμφωνα με δήλωσή της, οι χαμένες ώρες διδασκαλίας από καταλήψεις των σχολείων θα αναπληρωθούν με μαθήματα τα Σάββατα, σε σχολικές εορτές, περιπάτους και αργίες.

Την Παρασκευή οι μαθητές έδωσαν μαζική απάντηση στη συκοφάντηση των αγώνων τους από το υπουργείο Παιδείας και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, ενώ πρόβαλαν και τα αιτήματά τους τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Η Νίκη Κεραμέως επαναλαμβάνει ότι «ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» και ότι «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση», ωστόσο κωφεύει στις εκκλήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης στα σχολεία, πολλά από τα οποία έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

♦ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
♦ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».