ΣΥΡΙΖΑ: Καλωσορίζουμε την οβιδιακή κυβίστηση του κ. Μητσοτάκη

από Stavros Giakouvis

Καυστική ανακοίνωση για την πλήρη ανατροπή της προεκλογικής στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προεκλογικά απειλούσε με βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, δήλωσε χθες ότι υποστηρίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. ««Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας, αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Καλωσορίζουμε την οβιδιακή κυβίστηση του κ. Μητσοτάκη που τώρα ζητά την εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και την πλήρη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό εξάλλου είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης και μακάρι να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το γεγονός ότι το αναγνωρίζει έστω και τώρα ο κος Μητσοτάκης είναι θετικό, παρά τα τόσα και τόσα ψέματα που σκόρπισε για να διχάσει τους Έλληνες και να κερδίσει τις εκλογές.

Την επόμενη φορά που θα αναφερθεί στους «βόρειους γείτονές» μας, ίσως και να καταφέρει να αρθρώσει και το ‘Βόρεια Μακεδονία’. Έτσι και αλλιώς οι ‘Μακεδονομάχοι’ που τον βοήθησαν να εκλεγεί έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι τους εξαπάτησε».