ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο εφησυχασμός

από Stavros Giakouvis

Μετωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές παλινωδίες στο ζήτημα του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πια κουράσει τον ελληνικό λαό. Με τις αντιφάσεις του, το ναρκισσισμό του, την έλλειψη ενσυναίσθησης του βάρους που καλείται να σηκώσει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά» σημειώνει το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο μετά τις ανακοινώσεις για γενική καραντίνα από τον πρωθυπουργό.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου υπενθυμίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πριν λίγους μήνες καυχιόταν ότι νίκησε οριστικά το κορονοιό, πριν λίγες μέρες ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει δεύτερο λοκνταουν και πριν λίγες ώρες ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο θα μας έφθαναν μέχρι το Δεκέμβρη» όμως «διαψεύστηκε σε όλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «μια μικρή δόση αυτοκριτικής θα ήταν το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς» επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό «για την αδράνεια στην ενίσχυση του ΕΣΥ που ήδη βρίσκεται στα όριά του. Για το 1 εκατ. πολίτες που στοιβάζονται σαν σαρδέλες κάθε μέρα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων ήδη από τον Αύγουστο. Για την αναγκαία συνταγογράφηση των τεστ για τους πολίτες».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως «ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε ότι κλείνει για δεύτερη φορά τη χώρα, όχι γιατί δεν φρόντισε να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία που τώρα ήδη ασφυκτιούν, αλλά γιατί ξαφνικά ο ιός έγινε πιο μεταδοτικός» συμπληρώνοντας πως «φταίνε πάντα ή οι πολίτες ή ο ιός. Δεν φταίει ποτέ ο ίδιος και η κυβέρνησή του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη γιατί -όπως αναφέρει- άφησε ανοχύρωτη τη χώρα και το ΕΣΥ και μας οδήγησε στο δεύτερο lockdown. Αναφορά κάνει και στα «ελλιπή και αποσπασματικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις» που «οδηγούν μετά το lockdown και σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση».

Το μόνο ειλικρινές «που κάποια στιγμή ξέφυγε του κ. Μητσοτάκη» ήταν η λέξη εφησυχασμός, υπογραμμίζει, προσθέτοντας όμως πως «όταν όλοι οι επιστήμονες παγκοσμίως μιλούσαν για δεύτερο και σκληρότερο κύμα, ο εφησυχασμός του κου Μητσοτάκη δεν είναι απλά ατόπημα, είναι εγκληματική αμέλεια».