ΣΥΡΙΖΑ: Διγλωσσία της ΝΔ για την Εκκλησία ενώ ο λαός κάνει θυσίες

από Stavros Giakouvis

Για μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των θυσιών των πολιτών και για διγλωσσία όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την Εκκλησία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά σε Κουκάκι και Κέρκυρα, όπου ιερείς, παρακάμπτοντας τις οδηγίες, προχώρησαν σε θεία κοινωνία, στην πρώτη περίπτωση, ή σε λειτουργία παρουσία μεγάλου αριθμού ατόμων, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Κέρκυρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι χθεσινές τραγικές εικόνες πολιτών να μεταλαμβάνουν σε εκκλησίες εν μέσω πανδημίας, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μένει υπομονετικά σπίτι της εδώ και σχεδόν έναν μήνα, δεν είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης μίας μικρής μειοψηφίας».

«Είναι και αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διγλωσσίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της πανδημίας σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την Εκκλησία», προσθέτει.

Επίσης, σημειώνει, «μόλις την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρότρυνε τους πολίτες να παρακάμψουν τα μέτρα για να ασκήσουν ατομική λατρεία στις εκκλησίες της ενορίας τους τη Μεγάλη Εβδομάδα και χθες είδαμε τη γαλάζια Δήμαρχο Κέρκυρας να σπάει την καραντίνα».

«Οι εκ των υστέρων αυτονόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια της Ν.Δ. σε βάρος των θυσιών των πολιτών», καταλήγει.

Αποδοκιμάζει εκ των υστέρων ο Στ. Πέτσας

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε στο γνωστό ουδέτερο ύφος ότι «περιστατικά όπως αυτά στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία», συνεπώς «αποδοκιμάζονται».

«Τον Γολγοθά του κορονοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ανάσταση όπως και ολόκληρο το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, χωρίς μετακινήσεις, με κλειστές εκκλησίες και λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόσθεσε πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα. Όπως είπε τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».