Σκέρτσος: Καμιά οικονομική βοήθεια και lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

από Aris

Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση απέναντι σε όσους διστάζουν να εμβολιαστούν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο lockdown για να προστατευθούν, από τη στιγμή που έχουν πρόσβαση στα εμβόλια.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στο facebook, “οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη”.

Απορίας άξιον είναι αν αυτή η επιθετική πρακτική θα έχει αποτέλεσμα αφού ήδη ο διαχωρισμός των καταστημάτων εστίασης που ανακοινώθηκε την Τρίτη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του και απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, ρώτησε: “θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζετε σε εμας, να βάλετε τους καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα”.

Πηγή: news247.gr