Σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο δεν θα απαντήσω λέει ο Ν. Βούτσης για τις διαρροές της ΝΔ

από Βασίλης Σπυριδάκης

«Αν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά, υπάρχει η διαδικασία του συντάγματος και μπορεί άνετα να κινηθεί. Όλα τα άλλα και μάλιστα με διαρροές, επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που υπάρχουν». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στην οποία, έθεσε το θέμα διαρροών της ΝΔ εναντίον του.

«‘Έθεσα το ζήτημα στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Εκ του συντάγματος υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και την έναρξη διαδικασίας, αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει. Αυτό έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής», επεσήμανε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών στην οποία δεν έδωσα απάντηση ούτε πρόκειται να δώσω γιατί σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο. Ούτε τεχνικών εντάσεων και όξυνσης. Προσπαθώ να προλαβαίνω την πολιτική όξυνση με επεισόδια πέρα από αυτά που είναι εύλογα στην αίθουσα»

Πηγές της ΝΔ για τον πρόεδρο της Βουλης

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν για τον πρόεδρο της Βουλής τα εξής: «Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε».