Σάλος για το καλωσόρισμα της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

από Stavros Giakouvis

Σάλο προκάλεσε στα κοινωνικά δίκτυα η χθεσινοβραδινή ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών που καλωσορίζει τη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και ξυπνά μνήμες από την πρόσφατη περίοδο που η ΝΔ πρωταγωνιστούσε στους «μακεδονομάχους» των πλατειών. Για παραδοχή της κοροϊδίας του ελληνικού λαού από τη ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγχαίρουμε τη  Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του ΝΑΤΟ και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας», αναφέρει η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έγινε αντικείμενο ειρωνικών σχολίων στα social media. Εξάλλου ήταν περίπου ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2019, όταν προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστατώντας στις αντιδράσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για ψηφοθηρικούς λόγους, δήλωνε σε σύσκεψη με τους τομεάρχες του κόμματός του πως η ΝΔ μόλις γίνει κυβέρνηση «θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ».

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως «κυβέρνηση κουρελού», υποστήριζε πως η ΝΔ «δεν απεμπολεί και το δικαίωμα βέτο για την πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ». Σημειώνεται πως χτες Πέμπτη, 26 Μαρτίου, οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμφώνησαν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό πως παραδέχεται ότι κορόιδευε όλη την Ελλάδα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Κάλιο αργά, παρά ποτέ. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος που χάραξε η συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι θετικό ότι έστω και τώρα παραδέχεται πως κορόιδευε όλη την Ελλάδα όταν υποδαύλιζε το μίσος και τον εθνικό διχασμό για μικροκομματικά συμφέροντα.  Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και της όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας είναι πια σαφές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε τα εθνικά μας συμφέροντα στο Βορρά και εγγυήθηκε τη σταθερότητα στα Βαλκάνια».

Tη θεαματική κολοτούμπα της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας στηλιτεύει μα ανάρτηση του στο facebook, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Όπως λέει με την την πολιτική αυτή εξαπάτηση κέρδισε το 39,85% στις εκλογές. Παρέθεσε μάλιστα δήλωση του Κ. Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2019 δίπλα στην χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Δ. Παπαδημούλης: Όσκαρ αναξιοπιστίας στη ΝΔ

Την υποκρισία που επιδεικνύει η ΝΔ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος τα σχόλια πολλών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.