Σ. Βαρδάκης: Η κυβέρνηση αποκλείει τους βουλευτές από συναντήσεις για το προσφυγικό

από Stavros Giakouvis

«Είναι απορίας άξιο, ο αποκλεισμός βουλευτών της αντιπολίτευσης της Κρήτης από τις συναντήσεις που έγιναν χτες και σήμερα, με πρωτοβουλία των αρμοδίων υπουργών, με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τις δομές στην Κρήτη», δηλώνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, και καταγγέλλει τον αποκλεισμό των βουλευτών από τις συναντήσεις ως «πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης.

«Είναι αδιανόητο να εξαιρούνται οι εκλεγμένοι βουλευτές από μία τέτοια συνάντηση, η οποία αφορά ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, το οποίο ως κυβέρνηση διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τις απίστευτα αντίξοες συνθήκες», αναφέρει ο κ. Βαρδάκης και συνεχίζει: «Το ακριβώς προηγούμενο διάστημα η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε την αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Η μη πρόσκλησή μας δεν είναι παράληψη, αλλά πολιτική επιλογή αποκλεισμού.

Όσες συναντήσεις και συσκέψεις και να κάνει η κυβέρνηση εν κρυπτώ, σε κάθε περίπτωση δε θα επιτρέψουμε στην Κρήτη κλειστές δομές (φυλακές) ανθρώπων κατατρεγμένων, ανήμπορων να υπερασπιστούν ακόμα και την ίδια τη ζωή τους».