Σ. Βαρδάκης: Δεξιά κανονικότητα στους εργασιακούς χώρους

από Stavros Giakouvis

Η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί υπέρ μίας κρατικοδίαιτης εργοδοσίας επαναφέροντας την εργασιακή ζούγκλα, καταγγέλλει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Σε δήλωσή του ο βουλευτής παραθέτει νομοθετικές ρυθμίσεις που έσπευσε επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι οποίες «αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και επιθυμεί σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους, πράγματι δεξιά κανονικότητα.»

Ειδικότερα ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρει:

«Η Ν.Δ. δεν ήρθε για να κτίσει αλλά να γκρεμίσει όλα όσα βήμα βήμα οικοδομήσαμε δημιουργώντας δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας επέλεξαν να καταργήσουν δύο θετικά μέτρα: αιτιολόγηση των απολύσεων και την συνευθύνη του αναθέτοντος εργολάβου – υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων, δηλαδή τα πρώτα θετικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων έπειτα από ένα καταιγισμό μέτρων εργασιακής απορρύθμισης τα χρόνια των μνημονίων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ μίας κρατικοδίαιτης εργοδοσίας επαναφέροντας την εργασιακή ζούγκλα.

Ο ν. Βρούτση αντιβαίνει ακόμα και το άρθρο 24 του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη που απαγορεύει την ανέλεγκτη καταγγελία.

1. Η κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς διαβούλευση, με αντικοινοβουλευτική μεθόδευση, με νυχτερινή τροπολογία, 5 λεπτά πριν κλείσει η Βουλή

2. Η θεσμική υποβάθμιση του ΣΕΠΕ

3. Ο τρόπος που οι εργοδοτικές ενώσεις επιδοκίμασαν με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης

4. Η λευκή σημαία Συνδικάτων

Αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και επιθυμεί σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους, πράγματι δεξιά κανονικότητα».