• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα

iNotos.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα
ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

Ψύχος και χιονοπτώσεις φέρνει ο «Λέανδρος»-Πότε θα χτυπήσει την Κρήτη η κακοκαιρία

13 Ιανουαρίου 2021

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα 18/1.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Στην Κρήτη

Στην Κρήτη, με βάση την πρόγνωση της κίνησης αερίων μαζών, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει σήμερα το βόρειο τμήμα του νησιού, να υποχωρήσει ξανά αύριο και να ανακάμψει το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, επιφέροντας δραστική πτώση της θερμοκρασίας.

 Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα: 

«Η ήπια συμπεριφορά του καιρού θα συνεχίσει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με λίγες κατά τόπους νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια ασθενεί φαινόμενα βροχής ως αύριο το απόγευμα. Οι  άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6 και τοπικά ως 7 μποφόρ. Η ελάχιστη θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές θα φτάσει τους 6 ως 7 και τους 8 ως 10 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές. Οι μέγιστες τιμές  θα φτάσουν τους 16-18 βαθμούς την Τετάρτη και τους 15-16 βαθμούς την Πέμπτη.

Από το βράδυ της Πέμπτης μας πλησιάζει βαρομετρικό χαμηλό, που θα δώσει νοτιάδες πρόσκαιρα, θα ξεκινήσουν βροχές από το βραδύ, περισσότερο στα δυτικά και τα νότια. Την Παρασκευή αυτές οι βροχές θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο νησί. Και οι άνεμοι θα γυρίσουν από βόρειες διευθύνσεις.  Όμως από την Παρασκευή το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να δείξει πρόσκαιρη βελτίωση.

Το δεύτερο κύμα αναμένεται από το Σάββατο με βροχές σε όλο το νησί και  βόρειους άνεμους 5 ως 6 μποφόρ. Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρα στοιχεία για το υψόμετρο όπου θα έχουμε χιονοπτώσεις, άλλα η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι πως θα χιονίσει σε υψόμετρο από 800 ως 1000 μέτρα και πάνω στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει πολύ περισσότερο το Σαββατοκύριακο με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 8 ως 11 βαθμούς στα βόρεια και στα νότια 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Από την Κυριακή το βράδυ ενδεχομένως να υπάρξει ακόμα ένα κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ελλάδα, που αναμένεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest

Δείτε ακόμα...

ΣΔΟΕ: Πάρτι εκατομμυρίων με επιδοτήσεις και μαϊμού τιμολόγια

Στα «κάγκελα» για το σχέδιο Μητσοτάκη χιλιάδες Θεσσαλονικείς

Δ. Τζανακόπουλος σε Άδ. Γεωργιάδη: Η άσκηση διοίκησης...

«Περούκα – gate»: Ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε...

Επίθεση Καρτερού σε Μαρινάκη: «Φέρτε Μου το κεφάλι...

Η Ελλάδα ψηφίστηκε η ομορφότερη χώρα του κόσμου...

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Στοιχεία Επικοινωνίας

iNotos.gr & Κόκκινο Κρήτης 88,4fm 

Διεύθυνση: Θησέως 3, 2ος όροφος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2810 211797
Δημοσιογραφικό και Εμπορικό τμήμα: [email protected]

Κατηγορίες

Bloggers Αφιερώματα Διάφορα Εκλογές Ελλάδα Ενδιαφέρουν... Η Γνώμη των Υποψηφίων Η φωτογραφία της ημέρας Θέματα Κρήτη Κόσμος Λοιπά Θέματα Μουσική Ποιοι είναι οι Υποψήφιοι Πολιτισμός Προτείνουμε Πρωτοσέλιδα Συνεντεύξεις Σχόλια

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

© iNotos.gr - All Right Reserved
Designed & Developed by Haris Papadakis