Πολυτεχνείο: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας

από Βασίλης Σπυριδάκης

Με την παρουσία πενηνταμελούς αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής ομάδας, του κόμματος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αποστάσεις τελέστηκε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον ιστορικό χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε κρατώντας ένα λουλούδι και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των βασανισθέντων του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Φώτης Κουβέλης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Θεανώ Φωτίου, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Μάκης Μπαλαούρας και ο Νίκος Παππάς.

Η ακριβής ώρα της παρουσίας της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ δεν ανακοινώθηκε, προκειμένου να μην υπάρξει αυθόρμητη προσέλευση περισσότερων πολιτών.

Σύντομες ομιλίες απηύθυναν μεταξύ άλλων οι Π. Καυδιανός, Δ. Χατζησωκράτης, Δ. Καλλιπολίτη, Ευθ. Λαμπαδάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε κρατώντας ένα λουλούδι και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των βασανισθέντων του ΕΑΤ – ΕΣΑ. «Η μνήμη του Νοέμβρη είναι ζωντανή και το μήνυμα του Πολυτεχνείου φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ» έγραψε στη συνέχειά σε ανάρτησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε το εξής: «Σπάσαμε την ανόητη απαγόρευση και επιστρέψαμε στους εμπνευστές τους τα προβοκατόρικα σχέδια. Η Δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Η επιβεβαίωση της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσει έμπρακτα την επέτειο του Πολυτεχνείου έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη τα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης, με απαγόρευση συναθροίσεων, drone, ελικόπτερα και 5.000 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση της κυβέρνησης να αμφισβητήσει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι με μία αστυνομική απόφαση, οδήγησε σε ένα ιστορικό κοινό κείμενο από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και MέΡΑ25.