Πολάκης κατά Καλφέλη: Επιστήμονας του συστήματος… γνωμοδοτεί κατά παραγγελία

από Stavros Giakouvis

«Χρήσιμο επιστήμονα του συστήματος» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης τον καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ Γρηγόρη Καλφέλη, κατηγορώντας τον ότι «γνωμοδοτεί κατά παραγγελία». Αφορμή αποτέλεσε άρθρο του καθηγητή στις στήλες των «Νέων», με το οποίο στιγματίζει την ελληνική βουλή επειδή δεν έλαβε απόφαση να άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Π. Πολάκης:

«Ένας ‘χρήσιμος επιστήμονας του συστήματος’ ,ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ κύριος Καλφέλης Γρηγόρης που ‘γνωμοδοτεί κατά παραγγελία’, όπως θα αποδείξω παρακάτω, ανέλαβε σήμερα από τις στήλες των ΝΕΩΝ να στιγματίσει την ελληνική Βουλή που δεν ήρε την ασυλία μου!

Ενδεδυμένος το κύρος του ‘καθηγητή’ που με την επιστημονική του γνώση και την αμεροληψία τοποθετείται επί των δημοσίων ζητημάτων εκφράζοντας τη βαρύνουσα επιστημονική του άποψη, ψέγει τους βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της ασυλίας μου για τη μήνυση του Κουρτάκη, λέγοντας πως δημιουργείται νομικό προηγούμενο, πως οι βουλευτές μπορούν να λένε ο,τι θέλουν χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες της Δικαιοσύνης!».

Αφού παραθέτει ορισμένα κρίσιμα σημεία από την σχετική ομιλία του στη βουλή, ο Π. Πολάκης καταλήγει με το ακόλουθο υστερόγραφο την ανάρτησή του:

«Πραγματικά σε λυπάμαι, τώρα που στη Δύση της ‘καριέρας’ σου σε βάζουν να κανείς τον έγκυρο απολογητή των διεφθαρμένων, το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και σήμερα ξανακάνει τα ίδια. Την όποια επιστημοσύνη σου ξεφτιλίζεις για να σε βάζει ο Μαρινάκης να στηρίξεις Κουρτάκηδες, όντας καθηγητής του ΑΠΘ, με τέτοιο ρηχό και στρεψόδικο τρόπο…

Ελπίζω στις παραδόσεις σου στη Νομική σχολή του ΑΠΘ να μη λες τα ίδια… θα μάθω…»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Π. Πολάκη:

Ένας «χρήσιμος επιστήμονας του συστήματος» ,ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ κυριος ΚΑΛΦΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ που «γνωμοδοτεί…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020