Οι Αντετοκούνμπο ιδρύουν ακαδημία μπάσκετ για άπορα παιδιά

από Βασίλης Σπυριδάκης

Σκηνές ενθουσιασμού και αποθέωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε ένα γήπεδο των Αμπελοκήπων όταν τα τέσσερα αδέλφια Αντετοκούνμπο έκαναν την εμφάνιση τους, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο που είδαμε μπροστά του τον Γιάννη, τον πολυτιμότερο παίκτη του φετινού πρωταθλήματος NBA. Να στέκεται εκεί, αληθινός, χαμογελαστός και ήρεμος και να δηλώνει πως «Σε αυτή τη ζωή το θέμα είναι να μην ξεχνάς ποτέ από που ξεκίνησες. Κι εγώ θέλω πάντα να ξεκινάω από τα Σεπόλια».

Ο Γιάννης παρέα με τον αδελφό του Θανάση, ο οποίος παίζει στον Παναθηναϊκό, ανακοίνωσαν πως ιδρύουν, σε συνεργασία με το Eurohoops και το Ίδρυμα Ωνάση, μία ακαδημία μπάσκετ για άπορα παιδιά. Το όνομα της ακαδημίας θα είναι Antetokounbros Academy και στόχο της θα αποτελεί να βοηθήσει παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν, να κυνηγήσουν το μεγάλο όνειρο τους.

Συγκινημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως όλα όσα του συμβαίνουν είναι φανταστικά και ότι ποτέ δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να ζήσει όλα αυτά. Πλήθος κόσμος τον χειροκρότησε και τον αποθέωσε, με πολλούς να έχουν συγκεντρωθεί ακόμα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών για να τον δουν έστω και από μακριά.