• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα

iNotos.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα
ΕλλάδαΘέματα

Ο Χατζηδάκης επιβεβαιώνει την αύξηση ΦΠΑ σε φάρμακα και ενέργεια (video)

7 Ιουνίου 2019

Την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ, 11% και 22%, όπερ θα σημάνει την κατάργηση του χαμηλού συντελεστή του 6% και στην αύξηση της τιμής των προϊόντων που εμπίπτουν σε αυτόν, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «το όφελος είναι δεδομένο», και πως όταν έχεις αυτούς τους δύο συντελεστές, «ωφελείται και η αγορά και ο καταναλωτής». Ειδικά για τις τιμές των φαρμάκων, είπε ότι είναι προϊόν στο οποίο υπάρχει ρυθμιζόμενη τιμή από το κράτος.

«Η ΝΔ έχει μιλήσει για αυτό το θέμα εδώ και πολύ καιρό. Το όφελος είναι δεδομένο. Όταν έχεις μόνο δύο συντελεστές η αγορά και οι καταναλωτές ωφελούνται. Το φάρμακο έτσι κι αλλιώς είναι ένα προϊόν με ρυθμιζόμενη τιμή από το κράτος, πρόθεσή μας δεν είναι να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων», σημείωσε.

Μιλώντας την Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο τελικός μας στόχος είναι δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Αλλά σε βάθος τετραετίας».

Τα προϊόντα που θα επηρεαστούν προς το χειρότερο από την κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 6% είναι: Ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, φάρμακα, μπαστούνια λευκά, γραφομηχανές με χαρακτήρες Braille (για άτομα με προβλήματα όρασης), βιβλία, εφημερίδες, περιοδικές εκδόσεις τυπωμένες και εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών.

Να σημειωθεί πως, τόσο ο αρχηγός της ΝΔ, όσο και ο αντιπρόεδρός του, απέφυγαν να διευκρινίσουν σε ποιο συντελεστή ΦΠΑ θα μετατεθούν τα παραπάνω προϊόντα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θέλει να αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα

«Αμετανόητος εμφανίστηκε ο κ. Χατζηδάκης στην ΕΡΤ και επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για 2 μόνο φορολογικούς συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 22%, και κατάργηση του συντελεστή 6% που ισχύει, μεταξύ άλλων, για τα φάρμακα, την ενέργεια, τις εφημερίδες και τα βιβλία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας, «μάλιστα, η θέση αυτή εκφράζεται μετά τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ σε είδη διατροφής, εστίαση και ενέργεια, που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ.

Η ΝΔ, καταλήγει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος, δεν θέλει απλώς να πάρει πίσω τη μείωση στην ενέργεια, που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα, κάτι που δεν έγινε ακόμα και στα πιο μαύρα μνημονιακά χρόνια. Αν δεν ντρέπονται να σκέφτονται μια τέτοια αύξηση σε φόρους προεκλογικά, φανταστείτε τι θα έκαναν αν γινόντουσαν ποτέ κυβέρνηση, και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο».

0
Facebook Twitter Google + Pinterest

Δείτε ακόμα...

Προστασία πρώτης κατοικίας: Αυτή είναι η ρύθμιση που...

Αλ.Χαρίτσης: Εξευτελίζουν το επιστημονικό δυναμικό και ζητάνε και...

Κορονοϊός: Δέκα νέα κρούσματα, 116 οι νεκροί, 61...

Ανοίγουν ξανά Μαρίνα, Πλάτανος, Πολύκεντρο Νεολαίας και Κουμπές

Χανιά: Σε αργία για τη διάνοιξη δρόμου ο...

Στη Βουλή οι συμβάσεις για υδρογονάνθρακες σε Κρήτη...

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Στοιχεία Επικοινωνίας

iNotos.gr & Κόκκινο Κρήτης 88,4fm 

Διεύθυνση: Θησέως 3, 2ος όροφος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2810 211797
Δημοσιογραφικό και Εμπορικό τμήμα: [email protected]

Κατηγορίες

Bloggers Αφιερώματα Διάφορα Εκλογές Ελλάδα Ενδιαφέρουν... Η Γνώμη των Υποψηφίων Η φωτογραφία της ημέρας Θέματα Κρήτη Κόσμος Λοιπά Θέματα Μουσική Ποιοι είναι οι Υποψήφιοι Πολιτισμός Προτείνουμε Πρωτοσέλιδα Συνεντεύξεις Σχόλια

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

© iNotos.gr - All Right Reserved
Designed & Developed by Haris Papadakis