Ο αντιπρόεδρος και η «’Αρια Φυλή»

από Βασίλης Σπυριδάκης

Μετά τους «λεονταρισμούς» κατά της «λογοκρισίας», με τους οποίους υπερασπίστηκε μια θρησκειολόγο που δίδασκε στην σχολή του την ύπαρξη «Αρίας Φυλής» ο Αδωνις Γεωργιάδης, κάτω από την πίεση του σάλου που ξεσηκώθηκε, επιχείρησε να τα «μαζέψει» ατάκτως και ανακοίνωσε την διακοπή της «συνεργασίας» τους.

«Υπάρχει Αρία φυλή και είναι οι Έλληνες» ισχυρίστηκε μία από τις δασκάλες της σχολής του Άδ. Γεωργιάδη «Ελληνική Αγωγή», με το σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τις «ιδέες» και τα «σύμβολα» μας τα «έκλεψαν «κάποιοι», χωρίς να κατανομάσει τους ναζί.

 

‘Εντονη και δεικτική ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

 

Το θέμα προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων, μεταξύ του οποίων και του δημοσιογράφου της Καθημερινής Πάσχου Μανδραβέλη. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε ότι «η κυρία κάνει μια ελεύθερη ομιλία, οποίος θέλει ακούει, οποίος θέλει όχι».

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, όμως, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδ. Γεωργιάδης επιχείρησε να τα «μαζέψει» υποστηρίζοντας πως «η συνεργασία με την κα Στεργιόπουλου διεκοπη, κατόπιν δικής μου αποφάσεως». Ωστόσο απέφυγε να αναφέρει το λόγο της διακοπής της συνεργασίας, ο οποίος όπως φάνηκε και από τα πρώτα μηνύματα δεν έχει καμία σχέση με τη ναζιστική «διδασκαλία» της…

 

Βέβαια ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει παρουσιάσει  στην εκπομπή του το έργο της Β. Στεργιοπούλου με τις αντι-επιστημονικές και ναζιστικές ιδέες ουκ ολίγες φορές…

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακροδεξιά αθλιότητα του Α. Γεωργιάδη:

Η ακροδεξιά αθλιότητα του αντιπροέδρου της Ν.Δ.,  κ. Γεωργιάδη, δεν έχει όριο. Έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την καθηγήτρια  της σχολής του, για τις ναζιστικές και ρατσιστικές θεωρίες περί αρίας φυλής, και μόνο μετά την κατακραυγή διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.

Για αυτές τις άκρως επικίνδυνες αντιλήψεις των ναζιστών αιματοκυλίστηκε η Ευρώπη και εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν φριχτό θάνατο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης οφείλει να απολογηθεί για τη στάση του όπως και για το γεγονός ότι με τη δική του ανοχή βρήκαν χώρο έκφρασης τέτοιες αθλιότητες.

Ο δε κ. Μητσοτάκης, που τον κρατάει ακόμα στη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., οφείλει να αντιληφθεί ότι, με την κάλυψη που του παρέχει, είναι έκθετος απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη.