Νέο χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική

από Βασίλης Σπυριδάκης

Πιστή» στο «ραντεβού» της, την ίδια πάνω – κάτω ώρα, τις τελευταίες μέρες, η σφοδρή μπόρα «χτυπά» την Αττική. Αυτή τη φορά έφτασε από τα προάστια σε όλη την Αθήνα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο, εκτός από τα Νότια Προάστια και τον Πειραιά, όπου, είτε δεν έβρεξε, είτε η ένταση ήταν σαφώς μικρότερη.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 120 κλήσεις για απάντληση υδάτων, με τουλάχιστον 10 από αυτές τις κλήσεις να αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών ή ενοίκων σε υπόγειες κατοικίες.

Ιδιαίτερα χρτυπήθηκαν το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι, η Νέα Φιλαδέλφεια, η Νέα Ιωνία, αλλά και το Μαρκόπουλο και τα Σπάτα. Μάλιστα, στο Γαλάτσι η Πυροσβεστική κλήθηκε να εξασφαλίσει την έξοδο παιδιών από παιδότοπο λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων είναι η οδός Πειραιώς από Χαμοστέρνας μέχρι Πέτρου Ράλλη καθώς και η λεωφόρος Μεσογείων από το ύψος του νοσοκομείου Σωτηρία μέχρι τη λεωφόρο βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα.

Κλειστή παραμένει και η οδός Καυτατζόγλου από την οδό Πατησίων  μέχρι την οδό Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, η οδός Μιχαλακοπούλου από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη λεωφόρο Μεσογείων, η οδός Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι από την οδό Κονίτσης μέχρι την οδό Σωρού.

Με μήνυμά της στο Twitter, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει:

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών».