Νέα φωτιά στη Μόρια (video)

από Stavros Giakouvis

Νέα φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μόρια κατακαίει ό,τι απέμεινε από τον χθεσινό όλεθρο στον καταυλισμό.

Η νέα φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα πίσω από το ΚΥΤ, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα από το πλαστικό και τα άλλα τοξικά υλικά που απελευθερώνονται με την καύση.

Καίγονται οι λίγες σκηνές που γλίτωσαν από την πυρκαγιά της Τρίτης και οικογένειες τρέχουν με τα μωρά στην αγκαλιά τους να σωθούν από τις φλόγες.

Σύμφωνα με το MEGA, ο καταυλισμός καίγεται από άκρη σε άκρη, ενώ σημειώνονται και εκρήξεις με τους πρόσφυγες να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Μηχανήματα του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις εστίες της φωτιάς.

Στο σημείο όπου ξέσπασε η νέα εστία της φωτιάς βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η νέα φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας καταστρέφει «ό,τι δεν είχε καεί» τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, μιλώντας στο Sputnik.

«Η εστία είναι καινούρια. Καίει ό,τι δεν είχε καεί μέσα στο ΚΥΤ, τις σκηνές και τα κοντέινερ» δήλωσε ο κ. Μαστρογιάννης.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει στους πρόσφυγες που τρέχουν να γλιτώσουν από τη νέα φωτιά να κατευθυνθούν προς την πόλη.

«Είμαστε στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και συμβαίνει πάλι. Δύο μεγάλες εστίες φωτιάς. Η μια δεξιά και η άλλη στο τμήμα 9 που είναι εκτός ελέγχου. Μετά τη χθεσινή φωτιά, ορισμένοι επέστρεψαν σήμερα, αλλά τώρα εκκενώνεται πάλι ο καταυλισμός, δεν είναι ασφαλές το μέρος. Ο κόσμος πρέπει να φύγει αμέσως. Ασφαλής εκκένωση, μετεγκατάσταση στην ενδοχώρα ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φτάνει πια», το μήνυμα που έστειλε μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της οργάνωσης στο στο twitter.

.