Μητσοτάκης για κορονοϊό: Μέσα «φταίνε οι νέοι», έξω… ο τουρισμός

από Stavros Giakouvis

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ελλάδα χρειαστεί να καταφύγει ξανά στη μέθοδο του lockdown λόγω αύξησης των κρουσμάτων κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Άμανπουρ.

Εκεί, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για φυσιολογική αύξηση λόγω ανοίγματος του τουρισμού. Τονίζοντας μάλιστα πως εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων δεν σκαρφαλώσει σε μεγαλύτερα ύψη, ο ίδιος δεν έχει φόβο για παράλυση του ΕΣΥ.

Τελικά δεν φταίνε οι νέοι;

Η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να σχολιάζει την πανδημία στο εσωτερικό της χώρας. Σχετικά με αυτό, είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις τόσο του Ν. Χαρδαλιά που εντόπισε το «πρόβλημα» μεταξύ των κατοίκων της χώρας, όσο οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού που στοχεύουν κατά βάση στους νέους.

Δ. Παπαδημούλης: «Κυνική ομολογία της δικής τους ευθύνης»

«Δεν είναι έλλειμμα συνεννόησης, είναι κυνική ομολογία της δικής τους ευθύνης», σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την σχετική δήλωση του πρωθυπουργού στο CNN, παραθέτοντας και το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης.

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN αποτίμησε ως αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα μετά το «άνοιγμα» του τουρισμού. Το εντελώς αντίθετο από αυτό που μας λέει ο Ν. Χαρδαλιάς. Δεν είναι έλλειμμα συνεννόησης. Το άλλα «μέσα», άλλα «έξω», είναι κυνική ομολογία της δικής τους ευθύνης!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.