Κορονοϊός: Θετικός πρόσφυγας, σε καραντίνα αστυνομικοί και γιατροί στην Αττική

από Stavros Giakouvis

Σε καραντίνα μπαίνουν σειρά κρατικών υπηρεσιών μετά από νέο κρούσμα κορονοϊού σε μετανάστη από τη δομή της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα από το Αφγανιστάν, ο οποίος το Μεγάλο Σάββατο προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλει την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από ομοεθνή του.

Στη συνέχεια, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στην Αθήνα,

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Κυριακή μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι είχε προσαχθεί και ο φερόμενος δράστης που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία. Τα μέλη της οικογένειας, όσο βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, υποβλήθηκαν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό, ο οποίος «βγήκε» θετικός για τον πατέρα.

Έτσι μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων, του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, αστυνομικοί που τους μετέφεραν και ξαναμπαίνει σε καραντίνα και όλη η δομή της Μαλακάσας μέχρι να γίνει έλεγχος.

Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.