Κορονοϊός: Πάνω από 800 αναμένεται να είναι τα κρούσματα σε όλη τη χώρα

από Βασίλης Σπυριδάκης

Τουλάχιστον 800 αναμένεται να είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με  πληροφορίες  Τα κρούσματα κορονοϊού θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, όπως γίνεται καθημερινά.

Τα ως τώρα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον χθεσινό, ενώ νέος χαρακτηρισμός επιπέδου επικινδυνότητας αναμένεται να δοθεί σε πέντε περιοχές της χώρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα «κόκκινα» θα μπουν Ιωάννινα και Καστοριά, «πορτοκαλί» θα βαφτεί η Θεσσαλονίκη και πολύ κοντά σε αλλαγή χρώματος φαίνεται ότι βρίσκονται οι Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο) και Κόρινθος (από κίτρινο σε πορτοκαλί), ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και η Βοιωτία.

Πλέον, δε, φαίνεται ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν η κυβέρνηση αποφασίσει την εφαρμογή του μέτρου «μάσκα παντού», ακόμα δηλαδή και σε εξωτερικούς χώρους που δεν έχουν συνωστισμό, αλλά και αυτό της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως γίνεται στο Παρίσι.

Συνολικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, πανελλαδικά υπάρχουν 5.185 άτομα με ενεργή λοίμωξη λόγω κορωνοϊού και 6.618 ιχνηλατημένες στενές επαφές τους σε κατ’ οίκον περιορισμό. Δηλαδή συνολικά 11.595 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα – αριθμός ρεκόρ οκταμήνου.

Παράλληλά την Τρίτη ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία ήταν 780, αριθμός πολύ υψηλός για τα έως τώρα δεδομένα που οι ασθενείς δεν είχαν ξεπεράσει τους 720. Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, έχει ήδη καταρριφθεί το ρεκόρ του πιο «βαρύ» μήνα της οκτάμηνης επιδημίας, που ήταν ο περασμένος Σεπτέμβριος με 125 θύματα, καθώς μέχρι στιγμής εχουν χάσει τη ζωή τους 139 άνθρωποι λόγω της λοίμωξης Covid-19.