Κορονοϊός: Κατέληξε 72χρονος στο «Σωτηρία» – 181 οι νεκροί στην Ελλάδα

από Stavros Giakouvis

Ένας 72χρονος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, αφήνοντας σήμερα, Σάββατο την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν. Πλέον, οι νεκροί στη χώρα μας από τον φονικό ιό ανέρχονται στους 181.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.952, εκ των οποίων 55.2% άνδρες, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι εννέα (77.8% άνδρες).

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 193.929 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4.854 (2.5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).