Καμένα οχήματα απομακρύνονται από τα γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος»

από Βασίλης Σπυριδάκης

Καμένα οχήματα απομακρύνονται από τα γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο έκαιγε για περισσότερες από 24 ώρες η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 28 Αυγούστου, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Ύδρας με προορισμό τα Χανιά.

Μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως τη φωτιά, με αποτέλεσμα να ξεκινάει πλέον η καταγραφή των ζημιών τόσο στα ΙΧ και φορτηγά που μετέφερε το «μεγαθήριο» της ΑΝΕΚ όσο και στο ίδιο το πλοίο.

Διαδικασία που προβλέπεται δύσκολη, καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου λόγω της φωτιάς έφτασαν τους 500 βαθμούς.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.