“Είκοσι πέντε ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα η δικογραφία παραμένει ατελής”

από Βασίλης Σπυριδάκης

“Είκοσι πέντε ημέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου αδικαίωτος” δηλώνουν οι Δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση σε ανακοίνωσή τους που στάλθηκε στο avgi.gr ζητούν την ανάδειξη της αλήθειας και την ορθή απόδοση των ευθυνών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής

Η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει σύμφωνη την Πολιτική Αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η οποιαδήποτε διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί ενεργή συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον την διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωσή του θανόντος.

Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος όπως προϋποθέτει το άρθρο (81Α) του Ποινικού Κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινόμενων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού. Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε τη διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορουμένους και τους λοιπούς ύποπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος.

Εικοσί πέντε ημέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου αδικαίωτος.

Ως πληρεξούσιες δικηγόροι της πολιτικής αγωγής ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αλήθειας και την πλήρη και ορθή απόδοση των ευθυνών.

Άννυ Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλείω Παπαπαντολέων

Πηγή: avgi.gr