Γνωστή τραγουδίστρια καταγγέλλει ότι υπήρξε θύμα revenge porn

από Βασίλης Σπυριδάκης

Γνωστή τραγουδίστρια καταγγέλλει πως έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας, ενώ είδε παράλληλα την καριέρα της να καταρρέει.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο Star, πρώην μπασκετμπολίστας, που ήταν φίλος του τότε συντρόφου της, διέρρευσε βίντεο και φωτογραφίες της σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και το ονοματεπώνυμό της.

Ο μπασκετμπολίστας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι εν ενεργεία καθώς αυτή την περίοδο εργάζεται ως υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας.

«Όλα ξεκίνησαν από κάποια μηνύματα που έλαβα σε σελίδα που διατηρούσα για να επικοινωνώ με το κοινό μου. Εκεί ανέβασε μία φωτογραφία και προσκαλούσε τους followers μου να κάνουν like για να ανεβάσει αποκαλυπτικές φωτογραφίες δικές μου. Πίστευα ότι ήταν μια φάρσα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι κάποιος όντως με απειλούσε μέχρι που είδα προσωπικά μηνύματα που μου είχε στείλει, στα οποία με έβριζε και μου έστελνε φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο πρώην σύντροφός μου.

Ήξερα ποιος είναι πίσω από αυτό γιατί δεν είχαμε χωρίσει με καλό τρόπο και μου έλεγε ότι θα έκανε ό,τι ήθελε με αυτές τις φωτογραφίες. Λίγες εβδομάδες αργότερα ανακάλυψα σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου ότι έχει φτιάξει προφίλ με το όνομά μου και έχει ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο και τότε καταστράφηκε ο κόσμος μου» αποκαλύπτει η τραγουδίστρια μιλώντας στον Στέργιο Σαμαρτζή.

«Κάτω από πιέσεις, τράβηξε το υλικό με το κινητό του και το κράτησε χωρίς τη συγκατάθεσή μου, μου είχε πει ότι τα είχε διαγράψει και μετά τα είδα στο κινητό του. Φαινόταν το πρόσωπό μου, το σώμα μου, μόνο εγώ φαινόμουν» λέει η τραγουδίστρια.

«Για έξι μήνες αφότου είχαμε χωρίσει, έκανε προσπάθειες επανασύνδεσης, έβλεπε που ήμουν από αναρτήσεις με φίλους μου στα social media και ερχόταν. Με παρακολουθούσε και είχε πάθει εμμονή και έλεγε στους φίλους μου ότι θα με ξεφτιλίσει» προσθέτει.

«Η δισκογραφική μου γύρισε την πλάτη, σταμάτησα τα live γιατί οι φανς μου ήταν ανήλικοι και δεν ήθελα να τους στιγματίσω. Θα έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα και πάνω στο peak, κατέρρευσα» λέει η τραγουδίστρια.

Το προφίλ με το όνομά της

Όπως καταγγέλλει οι δράστες έφτιαξαν και προφίλ με το όνομά της και τις φωτογραφίες σε ιστοσελίδα για συνοδούς. Η γυναίκα απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά δύο χρόνια μετά τη διαρροή των βίντεο, ο πρώην σύντροφός της αθωώθηκε γιατί διαπιστώθηκε ότι το υλικό δεν είχε ανέβει από δικό του λογαριασμό αλλά από αυτόν του πρώην μπασκετμπολίστ.

«Κάθε φορά που πήγαινα σε καινούριο μέρος, έστελναν στους εργοδότες μου τα ροζ βίντεο, κάνω ψυχοθεραπεία χρόνια για να αντέξω» επισημαίνει.

«Η νομοθεσία δεν καλύπτει τα θύματα του revenge porn. Αυτός ο πνευματικός βιασμός που έζησα και ζω θεωρείται πλημμέλημα» καταλήγει.