«Ευρώπη και Μητσοτάκης συνένοχοι στο έγκλημα της Μόριας»

από Stavros Giakouvis

Δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα γραφεία της Κομισιόν, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού. Το παρών έδωσαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της Νεολαίας.

«Βρεθήκαμε έξω από τα γραφεία της Κομισιόν για να καταδείξουμε ότι το έγκλημα της Μόριας έχει συνενόχους και είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Ε.Ε.» δήλωσε στο avgi.gr η Βίκυ Τσεφαλά από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωσε, πρώτη ανάγκη είναι η ανθρωπιστική βοήθεια στους άστεγους της Μόριας ενώ στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις και οικογενειακές επανενώσεις.

«Η ΝΔ θέλει να εγκλωβίσει στα νησιά τους πρόσφυγες για να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να δημιουργήσει κλειστά κέντρα» συμπλήρωσε η Β. Τσεφαλά.

Στο κάλεσμά της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμιζε ότι «η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη. Η ΝΔ διαχειρίζεται εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και των οπαδών της.

Έτσι, η Ελλάδα έγινε για πρώτη φορά ο φρουρός των συνόρων της Ευρώπης και αποθήκη ψυχών, με αποτέλεσμα η Μόρια να παραμείνει μια ανοιχτή πληγή που αντί να κλείσει, βάθυνε.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταφέρει σε πρωτόγνωρες συνθήκες έξαρσης των προσφυγικών ροών, να προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας».

«Αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Μόρια να μείνει με 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που εκτίναξε η απαραξία της Νέας Δημοκρατίας στους 20.000, μόλις μέσα σε ένα χρόνο.

Η ΝΔ συντάχθηκε με τους ακραίους που έκλειναν σύνορα, σήκωναν τείχη και παρέτασσαν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες.

Τοποθέτησε θαλάσσια δίχτυα και σιγόνταρε ακροδεξιές συμμορίες που τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν μάνες και μικρά παιδιά.

Σήμερα η κυβέρνηση, υλοποίησε ακόμη μια προεκλογική ακροδεξιά της δέσμευση. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Αθανασίου στη Λέσβο, ο κ. Μηταράκης στη Χίο, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Κύτελης και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης υπόσχονταν προεκλογικά στους οπαδούς τους, ότι θα κλείσουν τη Μόρια και θα απομακρύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εκλογές.

Σήμερα το ΚΥΤ Μόριας δεν υπάρχει πια και 13.000 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, σε βουνά και σε χωράφια.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών» τόνιζε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: avgi.gr