Εξιτήριο από το κέντρο υγείας για τον 30χρονο γυναικοκτόνο της Φολεγάνδρου

από Stavros Giakouvis

Καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, είναι ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, ο οποίος χθες βράδυ εισήχθη εσπευσμένα στο κέντρο υγείας της Νάξου.

Όπως δήλωσαν οι γιατροί που τον εξέτασαν, ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας επικαλούμενος ζητήματα μνήμης και επιληπτική κρίση. Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο.

«Χθες το βράδυ δεχτήκαμε κλήση από αστυνομία, πήγε το ΕΚΑΒ και έφερε τον ασθενή με πτώση επιπέδου συνείδησης. Εξετάστηκε και κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί. Εισήχθη στο νοσοκομείο, πήρε φαρμακευτική αγωγή και επανεξετάστηκε σήμερα το πρωί. Ο ασθενής είναι τώρα μια χαρά, πήρε εξιτήριο και έφυγε από το νοσοκομείο», είπε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Νάξου, Βασίλης Ραπτάκης, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες και να σχολιάσει το εάν ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Το σενάριο περί απόπειρας αυτοκτονίας είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, μέσα από ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega ο 30χρονος αποπειράθηκε να κρεμαστεί μέσα στο κρατητήριο χρησιμοποιώντας με ένα σεντόνι. Με βάση αυτές τις πληροφορίες ο συνήγορος του 30χρονου μετέβη το πρωί στο κέντρο υγείας Νάξου για να ενημερωθεί και μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Ωστόσο άλλες πληροφορίες διαψεύδουν το συγκεκριμένο σενάριο καθώς από τους γιατρούς δεν βρέθηκαν ίχνη που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένο ότι ο συνήγορος του 30χρονου θα ζητήσει να υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε ψυχιατρική εξέταση, κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει τις προηγούμενες μέρες.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το Κέντρο Υγείας Νάξου, ο 30χρονος γυναικοκτόνος θα οδηγηθεί κανονικά σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί και σύμφωνα με τον συνήγορό του θα παραδώσει υπόμνημα με τις θέσεις του.