Έξαλλη η ΝΔ επειδή η «Αυγή» δεν αναγνωρίζει ως αντιφασίστες Μητοστάκη-Σαμαρά!

από Stavros Giakouvis

Μία πληρωμένη απάντηση πήρε η ΝΔ από την εφημερίδα «Αυγή» μετά την αντίδραση που προκάλεσε στο κυβερνών κόμμα το σημερινό, κυριακάτικο, πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Δεν είναι αθώοι» και φωτογραφίες των Κ.Μητσοτάκη και Α.Σαμαρά.

«Πώς η Ν.Δ. του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αυγή».

Διαμαρτυρόμενη η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «tο προκλητικό πρωτοσέλιδο της συριζαϊκής εφημερίδας προσπαθεί να ταυτίσει τους δύο πρωθυπουργούς με το ακροδεξιό κόμμα, την ίδια στιγμή που η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της φυλακίστηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ».

Από την πλευρά της η εφημερίδα με νεότερο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, υπενθυμίζει ότι «οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν να δείξουν αδιαφορία, απάθεια ή ανοχή απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες με τις αρβύλες».

Η απάντηση της «Αυγής»

Αναλυτικά η απάντηση της εφημερίδας «Αυγή» στη ΝΔ:

«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η ‘Αυγή’ αρνείται να της πιστώσει την ‘τεράστια’ συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας. Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν να δείξουν αδιαφορία, απάθεια ή ανοχή απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες με τις αρβύλες, δικαιολόγησαν τα κίνητρα και τις ενέργειές τους, επιχείρησαν να τους ενσωματώσουν πολιτικά, τους χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τους αποκάλεσαν με τα μικρά τους ονόματα. Γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που συνυπήρξαν και εξακολουθούν να συνυπάρχουν με την ΧΑ στα συλλαλητήρια του μίσους για το Μακεδονικό, και στα όργια βίας από τα οποία συνοδεύτηκαν, καθώς και στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων. Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν.

Ο κόσμος λοιπόν τα γνωρίζει αυτά. Εμείς απλώς τα υπενθυμίζουμε. Τις υποδείξεις ας τις κάνει η ΝΔ στα μέσα της λίστας Πέτσα. Αυτά που παλιότερα δόξαζαν την ΧΑ για την κοινωνική της προσφορά και τα αιρετικά της τατουάζ και σήμερα αποθεώνουν την ΝΔ για την αδιάλλακτη αντιφασιστική της στάση.

Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται.

Και μην παραχαράσσετε την ιστορία».