Έρχονται νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις μετακινήσεις

από Βασίλης Σπυριδάκης

Μια σειρά από νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο αυστηρό, ειδικά για το Πάσχα και για τον Απρίλιο, οπότε και η Ελλάδα θα βρίσκεται στην επικίνδυνη φάση του κορονοϊού, εξετάζει η κυβέρνηση.

Κάθε μέρα νέα σενάρια πέφτουν στο τραπέζι και όλα δείχνουν ότι θα έρθουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι ο τρίωρος χρονικός περιορισμός σε κάθε μετακίνηση πολιτών, η απαγόρευση της μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και το ημερήσιο όριο στις μετακινήσεις κάθε πολίτη.

Προφανώς θα γίνουν αλλαγές στο SMS στο 13033

Παράλληλα, θα καταργηθεί για ορισμένους η γραπτή δήλωση ώστε να διαπιστώνεται αμέσως, σε τυχαίους ελέγχους, πότε ζητήθηκε άδεια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033.

Παράλληλα αναμενόμενο θεωρείται να τεθεί και χρονικό όριο για κάθε έξοδο, από την στιγμή αποστολής του μηνύματος στο 13033 μέχρι την ολοκλήρωση της εκάστοτε εξωτερικής δραστηριότητας.

Σε κάθε περίπτωση έρχονται νέα μέτρα για το Πάσχα, ώστε να μην υπάρξει έξοδος εκδρομέων. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, ενώ το σούβλισμα του αρνιού δεν θα γίνει.

Και σε αυτό το σενάριο συνηγορεί δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που σημείωνε ότι δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει εκτός για απεριόριστο χρόνο.