Εκτός τροχαίας ο αστυνομικός που έδιωξε τον αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου στη Βουλή

από Stavros Giakouvis

Εκτός Τροχαίας είναι πλέον ο τροχονόμος, ο οποίος καταγράφεται σε βίντεο να επιτίθεται φραστικά στον διανομέα, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του θανατηφόρου τροχαίου μπροστά στη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα.

Με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής έχει διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον τρόπο που ενήργησε την ώρα του τροχαίου και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ αποφασίστηκε να μετακινηθεί από την Τροχαία Αθηνών σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το τροχαίο ο διανομέας αμέσως μετά το τροχαίο είχε σταματήσει για να πει στους αστυνομικούς τι είχε γίνει. Αλλά ο τροχονόμος όχι μόνο δεν άκουσε τα όσα είχε να του πει ο αυτόπτης μάρτυρας, αλλά του επιτέθηκε φραστικά, φωνάζοντας σε άλλον αστυνομικό να τον απομακρύνει και τον απείλησε μάλιστα με πρόστιμο γιατί δε φορούσε κράνος.

Την ίδια στιγμή, σοβαρά είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν σε σχέση με την απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης, της οποίας τα στοιχεία (αναφορικά με την εμπλοκή υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη) δόθηκαν στη δημοσιότητα με καθυστέρηση δύο ημερών.