Εικόνες ντροπής:Δακρυγόνα των ΜΑΤ σε γυναικόπαιδα την ώρα της πυρκαγιάς στη Μόρια (video)

από Stavros Giakouvis

Μόνο ντροπή μπορεί να αισθανθεί κανείς βλέποντας το βίντεο με τους πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ που έστειλε άρον άρον στη Λέσβο ο Μ.Χρυσοχοΐδης, να πετούν δακρυγόνα και χημικά κατά αθώων ανθρώπων και μάλιστα γυναικών και παιδιών στην πλειοψηφία τους

Σε αυτό λοιπόν πρόσφυγες και μετανάστες, έχοντας μαζί τα παιδιά τους, προσπαθούν να απομακρυνθούν από το μέρος που ήταν ο καταυλισμός στην Μόρια, ωστόσο υπάρχει ένα μπλόκο της αστυνομίας που δεν τους αφήνει να περάσουν.

Εκεί λοιπόν, προκειμένου να τους απομακρύνουν, την ώρα που αριστερά και δεξιά τους υπάρχουν εστίας φωτιάς, αρχίζουν και ρίχνουν δακρυγόνα.

Σε ένα μέρος με δεκάδες παιδιά, ρίχνουν δακρυγόνα και τα μικρά αρχίζουν να κλαίνε γοερά, ενώ διακρίνονται αλλόφρονοι οι γονείς τους να προσπαθούν να τα προφυλάξουν, καλύπτοντας το πρόσωπό τους.

Είναι προσβλητικό για το ανθρώπινο είδος «όργανα τα τάξης» εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές, να κάνουν ασκήσεις καταστολής σε ανθρώπους που έχουν έρθει από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά λόγω πολέμου ή ανείπωτης φτώχειας. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση αλλά και για την ΕΕ, που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών για χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι απλώς αναζητούν ένα δικαίωμα στην ελπίδα.