Δρίτσας κατά κυβέρνησης για παραχώρηση Patriot στη Σαουδική Αραβία: Εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες

από Βασίλης Σπυριδάκης

Για «επικίνδυνες περιπέτειες, στις οποίες εμπλέκει τη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη» κάνει λόγο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος στην παραχώρηση Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Αναλυτικά, η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα έχει ως εξής:

«Σε επικίνδυνες περιπέτειες εμπλέκει τη χώρα μας η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την επιβεβαίωση της παραχώρησης πυραύλων Patriot, στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για εμπλοκή -έστω έμμεση- σε πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ τρίτων χωρών, χωρίς αυτή να εντάσσεται σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες Διεθνών Οργανισμών και χωρίς την παραμικρή κάλυψή τους.

Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πλέον να κάνει ότι του ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να αποδεικνύει δηλαδή διαρκώς ότι είναι προβλέψιμος, δηλαδή δεδομένος. Σε καμία περίπτωση αυτές οι επιλογές δεν ενισχύουν τη διεθνή θέση της χώρας, ούτε διαμορφώνουν στέρεη βάση για τις αναγκαίες συμμαχίες, τις οποίες όντως πρέπει να επιθυμεί και να επιδιώκει η Ελλάδα ως φιλειρηνική χώρα. Αντίθετα, επιτείνουν την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Απαιτούνται σαφείς εξηγήσεις και πλήρης ενημέρωση από την πλευρά την Κυβέρνησης, αναφορικά με κάθε λεπτομέρεια και κάθε παράμετρο αυτής της επιλογής. Αυτή την ενημέρωση τη ζητάμε επειγόντως!».