Ανανέωση θητείας Στουρνάρα προτείνει ο Μητσοτάκης – Καυστικό σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ

από Stavros Giakouvis

Την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προτείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μία επιλογή που θεωρείται μάλλον αναμενόμενη και η οποία προκάλεσε την ειρωνική αντίδραση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η ανακοίνωση δεν προξενεί καμία έκπληξη, δεδομένης της πολιτικής ταύτισης του Γ. Στουρνάρα με τη ΝΔ. Μεταξύ άλλων ο διοικητής της ΤτΕ  επέμενε το 2018 για μια προληπτική γραμμή πίστωσης και ήταν εναντίον της καθαρής εξόδου, που επιδίωξε και τελικά πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή τασσόταν υπέρ της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολογήτου.

Στη συνέχεια βέβαια και με κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Στουρνάρας έκανε θεαματική στροφή 180 μοιρών και υποστήριξε την έκδοση ευρωομολόγων.

«Σύντομα θα ξανασυναντηθούμε» το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με καυστικό σχόλιο αντέδρασε στην ανακοίνωση της κυβέρνησης το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μία καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση.

Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση».