Αγνοείται οδηγός που παρασύρθηκε από ρέμα στη Βέροια

από Stavros Giakouvis

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8 το πρωί δραματική επιχείρηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας, στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων στην Βέροια.

Ένα όχημα έχει παρασυρθεί από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Τριποτάμου, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, που πέφτει από τα ξημερώματα στην περιοχή.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που έχει παρασυρθεί και στο οποίο επιβαίνει τουλάχιστον ένα άτομο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της πυροσβεστικής Βέροιας, Αλέξανδρο Κουβακά, στην περιοχή κινούνταν δύο οχήματα. Το πρώτο προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το ορμητικό ρέμα και δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να μην έχει εντοπιστεί.

Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος βλέποντας αυτή την εικόνα ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και ειδοποίησε τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο.

Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα των πυροσβεστών στις όχθες δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ενώ στο σημείο έχει μεταβεί και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ για έρευνες εντός του ποταμού.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και στις Γούβες Ιστιαίας Αιδηψού εξαιτίας υπερχείλισης ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής φαίνεται να το έχουν χωράφια που έχουν πλημμυρίσει.