Ασυνεννοησία, αδιαφορία ή κοροϊδία;

από Βασίλης Σπυριδάκης

της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Καμία απολύτως ευθύνη δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Ολα καλώς καμωμένα για τον πρωθυπουργό και τα μέλη της, ακόμα και όταν ανατριχιαστικές ειδήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οπως το επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ που αποκάλυψε πρόσφατα ο πρώην αν. υπουργός Υγείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και βάσει αυτού, 7 στους 10 ασθενείς με Covid (περίπου 16.500) πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Ούτε και τότε ευαισθητοποιήθηκε κάποιος από τους κυβερνώντες να πει μια κουβέντα, έστω για τη μνήμη των νεκρών ή ακόμα και ως ένδειξη σεβασμού στον πόνο των συγγενών τους. Αντίθετα, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «δεν λέει αυτό το έγγραφο, δεν καταλάβατε καλά». Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα απίστευτα και εξοργιστικά, η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους και για πολλοστή φορά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια περνά το μήνυμα στους πολίτες ότι η πανδημία τελείωσε, καταργώντας περιοριστικά μέτρα εν μέσω χιλιάδων κρουσμάτων και δεκάδων θανάτων καθημερινά.

Αλλά και πάλι ακόμα και σε αυτές τις αποφάσεις φέρει την απόλυτη ευθύνη της ασυνεννοησίας και της αναστάτωσης που προκαλεί στους πολίτες. Χαρακτηριστικό το τελευταίο παράδειγμα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ο υπουργός Υγείας αλλά και το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης σπεύδουν να προαναγγείλουν την κατάργηση του green pass πριν από το Πάσχα. Και την ίδια ώρα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τον οποίο όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός «συμβουλεύεται και προσωπικά», κρατά σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις τους, όπως και η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Οι συνεχόμενες κυβερνητικές παλινωδίες προκαλούν σύγχυση, ανασφάλεια αλλά και οργή στους πολίτες. Και δεν υπάρχει χειρότερο από έναν λαό κουρασμένο, φοβισμένο και θυμωμένο.

efsyn.gr