• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα

iNotos.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα
ΕλλάδαΘέματα

Ολόκληρο το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία Φύσσα

19 Σεπτεμβρίου 2018

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που δείχνει όλα όσα συνέβησαν την ώρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έδωσε το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture στη δημοσιότητα την Τρίτη, ανήμερα της συμπλήρωσης πέντε ετών από το περιστατικό στο Κερατσίνι.

Ερωτήματα για την ολιγωρία των αστυνομικών

Η οικογένεια Φύσσα ανέθεσε στην ομάδα του FA να ερευνήσει τις ενέργειες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που, σύμφωνα με μάρτυρες ήταν παρόντες στο σημείο της δολοφονίας αλλά δεν παρενέβησαν. Η παρούσα μελέτη που παρουσιάζουμε παρακάτω ανατέθηκε στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture.

Αναλυτικότερα, η έρευνα έχει ως σκοπό την εκ νέου εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και επιδίδεται στην χωρική και χρονική ανάλυση των γεγονότων που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έτσι ώστε να προκύψει η τοποθέτηση των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ 408-01 και 410-01 σε σχέση με το σημείο της δολοφονίας, καθώς και άλλων εμπλεκομένων προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο Κορυδαλλού. Οι δικηγόροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να σταματήσουν την προβολή με την ένστασή τους. Βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68 αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος ο Παύλος Φύσσας περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα της Χ.Α.

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την ολιγωρία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς, όπως αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό, αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι διαβιβάσεις της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για περίπου ένα λεπτό. Στο διάστημα αυτό το αυτοκίνητο του Ρουπακιά εισήλθε αντίθετα στην Τσαλδάρη και πάρκαρε δίπλα στο σημείο της δολοφονίας.

Θυμίζουμε πως ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18 Σεπτεμβρίου 2013. Ο φερόμενος ως δολοφόνος, Γεώργιος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία φέρεται να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, και συγκεκριμένα του Πυρήνα Νίκαιας. Στην σκηνή του εγκλήματος έσπευσαν δύο ειδικές μονάδες δράσης δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. (408-01 ‘Κερατσίνι’ και 410-01 ‘Πέραμα’). Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση.

Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτόπτων μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν τις αρχικές τους καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου, αυτές παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ασυνέχειες, και εγείρουν σημαντικά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία τους.

Η παρούσα αναφορά ερευνά την φερεγγυότητα των μαρτυριών αυτών και συνοδεύει τη σχετική μελέτη σε μορφή βίντεο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο την 19η Ιουλίου 2018.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download
download redmi firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download
Δολοφονίαφύσσας
0
Facebook Twitter Google + Pinterest

Δείτε ακόμα...

Ολγα Γεροβασίλη: Oι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο...

Ιατροδικαστής: Η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει

Μετρούν τις πληγές στην Εύβοια

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη για την ασέλγεια στην ανήλικη...

Κ. Κυρανάκης: Δεν είναι εκφοβισμός τα τηλεφωνήματα σε...

Η παραίτηση της Κατερίνας Παπακώστα που δεν έγινε...

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Στοιχεία Επικοινωνίας

iNotos.gr & Κόκκινο Κρήτης 88,4fm 

Διεύθυνση: Θησέως 3, 2ος όροφος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2810 211797
Δημοσιογραφικό και Εμπορικό τμήμα: [email protected]

Κατηγορίες

Bloggers Αφιερώματα Διάφορα Ελλάδα Η φωτογραφία της ημέρας Θέματα Κρήτη Κόσμος Λοιπά Θέματα Μουσική Πολιτισμός Προτείνουμε Πρωτοσέλιδα Συνεντεύξεις Σχόλια

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

© iNotos.gr - All Right Reserved
Designed & Developed by Haris Papadakis

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Εντάξει